ПРОФОРІЄНТАЦІЙНИЙ КВЕСТ

Вибір професії в житті кожної людини – важливе і відповідальне рішення, яке багато в чому визначає весь її наступний життєвий шлях. Перед молоддю завжди постає болюче питання «Як правильно обрати свій шлях у житті, свою професію і таким чином забезпечити собі майбутнє». Молодій людині, щоб уникнути помилок, потрібно аналізувати свої бажання і можливості, виявити нахили і здібності, об'єктивно оцінити свої особисті якості, визначити можливості їх застосування у професійній діяльності з урахуванням потреб ринку праці.

Пропоную Вам, стати учасником профорієнтаційного онлайн - КВЕСТу, який дасть можливість поринути у світ професій, зрозуміти їх важливість та ближче ознайомитись з ними.

МЕТА

· розвиток уявлень про майбутню професію, важливість її вибору;

· підвищення рівня поінформованості щодо професій;

· залучення випускників на навчання до Плужненського профксійного аграрноголіцею;

· популяризація робітничих професій;

· формування вмінь працювати онлайн.

ОРГАНІЗАЦІЯ РОБОТИ

У КВЕСТі створено 6 станцій з онлайн - завданнями. Вам потрібно опрацювати кожне завдання, оформити його (більш детально на сторінці "Вимоги до оформлення") та надіслати на електронну скриньку:galinagon1970@gmail.com
Учасники КВЕСТу, отримають сертифікати учасників та можливість на вступ до Плужненського професійного аграрного ліцею.

СТАНЦІЯ 1 "ПІЗНАВАЛЬНА"

                                     

                          СТАНЦІЯ "ПІЗНАВАЛЬНА"

Вам пропонується перелік ознак, характерних людям різних професій. Завдання полягає у тому, щоб вгадати цю професію. 



Кожна правильна відповідь оцінюється в 1 бал.

ПЕРЕЛІК ОЗНАК:

 1.Основна машина в  сільському господарстві, за допомогою якої обробляють грунт, виконують основні роботи по догляду за культурними рослинами, перевозять вантажі це …

2. Людина, яка займається приготуванням їжі це ….

3. Робітник, який  розбирає несправні вузли, замінює чи виготовляє окремі деталі, збирає, регулює, випробовує на холостому ходу, змащує . Він повинен слідкувати за технічним станом обладнання, що знаходиться в його сфері обслуговування, здійснювати постійні технічні огляди, усувати дрібні неполадки, проводити поточні і капітальні ремонти обладнання, це ...

4. Робітник, який розуміє  технологічний процес приготування опари, заквасок, тіста на тістомісильних машинах,  методи визначення готовності опари і тіста; сорти борошна та основних компонентів сировини; органолептичні методи оцінки якості сировини та тіста, це…

5. Фахівець, який професійно управляє легковими і вантажними автомобілями всіх типів і марок, а також машинами спеціального призначення. Це …

6. Професійний кухар, що створює  десерти, та іншу запечену їжу. Представників цієї професії можна зустріти у великих готелях, ресторанах і пекарнях. Це…

7. Працівник, що подає страви відвідувачам. В його обов'язки  входить сервірування столу, зустріч відвідувачів, знайомство їх з меню, у разі потреби - поради у виборі страв, одержання замовлення, передача замовлень у гарячий і холодний цехи кухні, пробивання чеків на касовому апараті, доставка замовлення відвідувачу, розрахунок з ним, збір використаного посуду.Це…

8. Професія  людини, яка є фахівцем з пошиття одягу , яка робить, ремонтує, змінює та створює моделі одягу. Це…

9.  Робітник, який зводяться цегляні житлові будинки, промислові комплекси, гідротехнічні споруди і мости. Це…

10. Фахівець, який проводить різноманітні хіміко-бактеріологічні аналізи води, харчових продуктів, сировини, напівфабрикатів і готових виробів. Це …

11. Професійні обов’язки цього спеціаліста: лікування і профілактика хвороб тварин. Це…

12. Працівник, який зустрічає гостей, знайомить їх з асортиментом і рецептурою напоїв, отримує замовлення, готує напої та закуски, сервірує їх. Це…

БЛАНК ВІДПОВІДЕЙ 1


№ запитання
Назва професії
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

Комментариев нет:

Отправить комментарий